Blog

Wat is het verschil tussen een diëtist en een voedingsdeskundige?

Het verschil tussen een diëtist en een voedingsdeskundige

Deze vraag krijgen wij best vaak. En er is een groot verschil! Wij doen niet aan diëten, dus bij ons vind je dan ook geen diëtist. Wel een hele leuke voedingsdeskundige. Met deze blog willen we je uitleggen wat het verschil is tussen een diëtist en een voedingscoach en hoe onze voedingscoach jou kan helpen je doelen, op het gebied van gezonder leven, te behalen.

Improving you Utrecht
"Wij doen niet aan diëten!"
Daniel Makkee
Eigenaar Improving You

Diëtist

Dit is de ‘chef-kok’ van de medische wereld. Een diëtist is als de voedingsexpert met een doktersjas en is gespecialiseerd in het maken van dieetplannen die zijn afgestemd op specifieke medische aandoeningen zoals diabetes of hartziekten. Diëtisten gebruiken hun kennis om je gezondheid te verbeteren met wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

Een diëtist is dus een echte expert op het gebied van voeding en gezondheid, met een gedegen opleiding, vaak aan de universiteit. Ze werken vaak in ziekenhuizen, klinieken of hun eigen praktijk. Hun kennis helpt mensen om hun gezondheid te verbeteren door middel van voedingsadvies dat is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ze zijn gespecialiseerd in het creëren van op maat gemaakte dieetplannen, vooral voor mensen met specifieke medische aandoeningen zoals diabetes of hartziekten. Heb je een dieet op maat nodig omdat je bijvoorbeeld diabetes hebt? Dan is de diëtist je go-to persoon.

Voedingsdeskundige

Een voedingsdeskundige is een professional die zich richt op gezond eten en levensstijl. Ze hebben vaak een opleiding gevolgd in voeding en dieetleer, en kunnen je adviseren over hoe je gezonder kunt eten, betere eet-keuzes maakt, afvallen of over hoe je meer energie kunt krijgen. Voedingsdeskundigen kunnen je helpen met praktische tips en recepten om je eetgewoonten te verbeteren, maar wel zodat ze bij jouw leefstijl passen. Drukke baan, kinderen, onregelmatige diensten? De voedingsdeskundige denkt met je mee! Ze werken meestal in hun eigen praktijk, in wellnesscentra, sportscholen of geven workshops en cursussen.


Kortom, beide professionals hebben hun eigen expertisegebied. Een diëtist is meer gericht op medische voedingszorg, terwijl een voedingsdeskundige zich richt op algemene gezondheidsverbetering door voeding. Beide kunnen waardevolle begeleiding bieden, afhankelijk van je behoeften!

Team Improving You

Een voedingsdeskundige is je persoonlijke gids naar een gezonder leven.

Denk je erover om meer te gaan sporten, spieren te kweken, of wat kilo’s kwijt te raken? Hier komt de voedingsdeskundige om de hoek kijken als je persoonlijke coach. Ze kunnen je helpen een voedingsplan op te stellen dat je helpt je fitnessdoelen te bereiken. Of je nu meer eiwitten nodig hebt voor die spiermassa of de juiste balans wilt vinden tussen koolhydraten en vetten om af te vallen, een voedingsdeskundige heeft de kennis om je op weg te helpen. Ze zorgen ervoor dat je niet alleen goed en beter traint, maar ook slim eet – zodat je het meeste uit je inspanningen haalt.

Inschrijfformulier

We bellen je graag om kennis te maken en een proeftraining in te plannen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden?

Kom langs voor een kennismaking!

Vul je gegevens in

We bellen, mailen of appen je graag om kennis te maken en een proeftraining in te plannen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Succesverhaal

Heel blij dat ik bij Improving You terecht ben gekomen. De sfeer is fantastisch net als de begeleiding. Samen stellen we persoonlijke doelen waarbij je telkens wordt uitgedaagd om een niveautje hoger te komen.

Chantal

Lid sinds 2020