Blog

De beste manier om af te vallen

Afvallen

Afvallen met "De gouden combi"

Afvallen is een veelbesproken onderwerp, en de hoeveelheid informatie die beschikbaar is, kan overweldigend zijn. Iedereen wil weten wat de beste manier om af te vallen is. Hoewel er veel verschillende benaderingen zijn, wijzen de meeste experts op een eenvoudige maar effectieve combinatie: beweging en een gezond, regelmatig eetpatroon. Laten we eens dieper ingaan op het gezegde “Afvallen begint in de keuken”.

"Afvallen begint écht in de keuken"
Daniel Makkee
Eigenaar Improving You
Afvallen

Afvallen d.m.v. beweging

Regelmatige fysieke activiteit is essentieel voor succesvol en duurzaam gewichtsverlies. Eigenlijk is elke vorm van beweging belangrijk voor een fit leven. Je hoeft jezelf niet af te beulen in de sportschool of 5 keer per week 10 kilometer te rennen. Maar daarover verderop meer. Dit is wat lichamelijke beweging met je lichaam doet:

 

Verhoogt Calorieverbranding:

Essentieel is voor gewichtsverlies. Of je nu kiest voor cardio, krachttraining of een combinatie van beide, elke vorm van fysieke activiteit draagt bij aan het verbranden van vet.

 

Verbetert de Stofwisseling:

Regelmatige lichaamsbeweging kan je stofwisseling een boost geven, waardoor je lichaam efficiënter calorieën verbrandt, zelfs in rust.

Bevordert Spiermassa:

Krachttraining helpt bij het opbouwen van spiermassa. Spieren verbranden meer calorieën dan vet, zelfs als je niet actief bent, wat betekent dat meer spieren leiden tot een hogere ruststofwisseling.

Verhoogt Energieniveaus:

Regelmatig bewegen verbetert je energieniveaus en algehele fitheid gedurende de gehele dag, waardoor je je beter voelt en gemotiveerder bent om door te gaan.

Gezond en regelmatig eetpatroon

Naast beweging is een gezond en regelmatig eetpatroon de andere helft (misschien wel meer dan de helft) van de formule voor effectief gewichtsverlies. Hier zijn enkele tips die wij veel geven die helpen bij afvallen:


Gebalanceerde Maaltijden: Zorg ervoor dat je maaltijden evenwichtig zijn met een goede mix van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Dit helpt je lichaam alle voedingsstoffen te krijgen die het nodig heeft. Want krijgt het dat niet, kun je wel gedag zeggen tegen je energie. En zonder energie? Juist ja, wordt er niet gesport.


Portiecontrole: Let op de portiegrootte om overeten te voorkomen. Eet langzaam en geniet van elke hap om je verzadigingsgevoel beter te kunnen signaleren. Geef je hersenen de kans te registreren dat je eet.


Regelmaat: Eet regelmatig om je energieniveaus stabiel te houden en om te voorkomen dat je te veel eet tijdens de maaltijden. Drie hoofdmaaltijden en twee tot drie gezonde snacks per dag zijn ideaal. Vind je dat veel? Dan eet jij waarschijnlijk te weinig en dan is het lastig om af te vallen. Aankomen door te weinig eten, dat klinkt raar, toch? Wij leggen je graag uit hoe dat zit tijdens een persoonlijk gesprek.


Gezonde Keuzes: Kies voor onbewerkte, voedzame voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen die vaak veel suiker en ongezonde vetten bevatten. Er zijn vele apps waarin je kunt checken wat een bepaald product bevat. Houd dat eens een week in de gaten en je zult je verbazen!


Hydratatie: Drink voldoende water gedurende de dag. Water helpt bij de spijsvertering en kan een gevoel van volheid geven, waardoor je minder snel naar ongezonde snacks grijpt.

"Maak het verschil,
samen met Improving You"

De Kracht van de Combinatie

De beste manier om af te vallen is door beweging en een gezond eetpatroon te combineren. Hier zijn enkele tips om deze combinatie effectief te maken:

 

  • Stel Realistische Doelen: Begin met haalbare doelen en verhoog geleidelijk de intensiteit van je trainingen en de discipline in je dieet. Die summer body realiseer je niet in 4 weken hoor.
  • Maak een Plan: Plan je maaltijden en trainingen van tevoren. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en voorkomt impulsieve, ongezonde keuzes wanneer je honger hebt.
  • Zoek Ondersteuning: Een personal trainer kan je helpen met een op maat gemaakt trainingsplan, terwijl een voedingscoach je kan begeleiden bij je voeding. Bij Improving You bieden we beide opties aan, evenals small group trainingen voor extra motivatie. Want samen trainen kan natuurlijk een goede stok achter de deur zijn. Al zijn onze personal trainers dat ook…trust me!
  • Blijf Gemotiveerd: Houd je vooruitgang bij, vier je successen en blijf gefocust op je lange termijn doelen.

 

Gezond afvallen is een reis, geen sprint. Door consistent te blijven met zowel beweging als een gezond eetpatroon, kun je duurzame resultaten bereiken en een gezondere levensstijl ontwikkelen. Hierdoor vind je het absoluut niet lastig vol te houden. Het moet namelijk niet als een straf voelen! Sporten, eten, afvallen is juist fun!! Begin vandaag nog en ontdek de kracht van deze winnende combinatie! Bezoek onze website www.improvingyou.nl voor meer tips en begeleiding. Neem gerust contact op indien je nog vragen hebt of een proefles wilt boeken.

Inschrijfformulier

We bellen je graag om kennis te maken en een proeftraining in te plannen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden?

Kom langs voor een proeftraining!

Vul je gegevens in

We bellen, mailen of appen je graag om kennis te maken en een proeftraining in te plannen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Succesverhaal

Heel blij dat ik bij Improving You terecht ben gekomen. De sfeer is fantastisch net als de begeleiding. Samen stellen we persoonlijke doelen waarbij je telkens wordt uitgedaagd om een niveautje hoger te komen.

Chantal

Lid sinds 2020