Behoud je stabiliteit en flexibiliteit met yogalessen

Improving You with YOGA

Yogastudio Improving Yoga Utrecht

Yogalessen worden steeds populairder. Zo ook in Leidsche Rijn en omgeving. Yogalessen zijn goed voor het behoud van flexibiliteit en stabiliteit, maar ook voor coördinatie, zowel fysiek als mentaal. De adem staat in yoga centraal. Door hier op te focussen, leer je de adem te gebruiken om bijvoorbeeld dieper in poses te komen. Hoewel je vast anders denkt, kan yoga een krachtige les zijn, waarbij je veel calorieën verbrandt en spieren opbouwt. Het maakt je sterk en flexibel en geeft je een innerlijke rust en focus. Ben je in het dagelijks leven heel druk, dan kan een wekelijkse yoga-les zeker helpen bij het vinden van ontspanning en balans. Voor yoga hoef je niet lenig of sterk te zijn, dat word je vanzelf!

6 maanden

Yoga light

€46,-

per maand

6 maanden

Yoga medium

€51,-

per maand

6 maanden

Yoga intense

€79,-

per maand

6 maanden

Yoga All-in

€119,-

per maand

Nu met 30 dagen bedenktijd. Binnen 30 dagen kan het lidmaatschap kosteloos worden ontbonden.

Improving Yoga

Losse strippenkaart

€125,-

Éénmalig

Yin Yoga

 

Eén van de populairste yogalessen die wij geven in onze yogastudio in Utrecht is Yin yoga. Dit is een langzame, rustgevende vorm van yoga. De Asana’s (houdingen) worden voor een langere tijd vastgehouden; zo’n drie tot vijf minuten, in liggende en zittende houdingen. Deze houdingen zijn gericht op het versterken en versoepelen van de spieren en het diepere bindweefsel. Doordat je lang in één positie zit, wordt het bindweefsel langzaam gerekt. Tijdens de houdingen is er veel aandacht voor de ademhaling, om zo de spierspanning verder los te kunnen laten. Ying yoga zorgt voor rust en ontspanning. Het vermindert stress. Daarnaast bevordert het de bloedsomloop. Bij Yin yoga is er geen ‘doel’, maar een oefening tot loslaten. Yin is goed te combineren met een Yang vorm, zoals bijvoorbeeld Hatha, Poweryoga of naast je krachttraining. Voor dit alles kun je prima terecht in onze Yogastudio in hartje Utrecht.

 

Plan hier direct een gratis proefles Yin Yoga in

Yin Yoga
Hatha Yoga

Hatha Yoga

 

Hatha is misschien wel de bekendste yogavorm. Tijdens een les hou je de Asana’s, houdingen, langer vast, waarbij je je focust op de ademhaling. Daarin ga je opzoek naar de balans tussen lichaam en geest en probeer je in beiden rust te vinden. Een Hatha yogales heeft meestal een balans tussen fysiek uitdagende poses, die op zowel kracht en flexibiliteit gericht zijn, als ontspannende houdingen, waarin je de mogelijkheid hebt dichter bij jezelf te komen. Daarnaast hebben ook de ingewanden, bloedsomloop en gewrichten baat bij deze houdingen. Hatha yoga zorg voor meer balans in het lichaam, geest en energie.

Vinyasa Yoga

 

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: een coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je beweegt je van de ene naar de andere houding in een sequence, denk hierbij aan surya namaskar (de zonnegroet).
Vinyasa yoga wordt ook wel meditatie door beweging genoemd. Door die constante beweging kan deze vorm als intensief worden beschouwd en wordt je uithoudingsvermogen getraind. De vinyasa geeft ritme aan de oefening, houdt de warmte op peil, bouwt kracht op in het bovenlichaam en fungeert als een tegenhouding om de benen te strekken en de ruggengraat weer neutraal te maken voor de volgende reeks. Kom het eens vrijblijvend proberen in onze yogastudio.

Vinyasa Yoga
Yoga site

Power Yoga

 

Zoals de naam al zegt is dit een krachtige yogavorm waar je fysiek uitgedaagd wordt. Zowel het uithoudingsvermogen als kracht spelen hier een rol. Tijdens een poweryoga les wordt er voornamelijk gefocust op het lichamelijke aspect van de yoga. Hierdoor is dit misschien wel de minst ‘zweverige’ vorm. Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of door spieren op een andere manier te gebruiken dan dat ze gewend zijn, zorg je ervoor dat de spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden.

Meer lezen over onze yogalessen?

Dit zijn slechts enkele van onze yogalessen. Ook voor Pilates kun je bij ons terecht. Bezoek de website van Improving Yoga, de yogastudio van Improving You Utrecht.

Succesverhaal

Heel blij dat ik bij Improving Yoga terecht ben gekomen. De sfeer is fantastisch net als de docente. Ze verbetert me waar nodig en ik vind de yogalessen echt een uitdaging. Ik word er steeds beter in.

Chantal

Lid sinds 2020