Maak kennis met Pilates bij Improving Yoga

PILATES & MEDITATIE

Improving Yoga
Yogahoudingen leren

Pilateslessen in Utrecht

Je zou Pilates kunnen omschrijven als een inspannende ontspanningsles t.b.v. houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus. 

 

Pilates is een fitnessmethode die in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates werd ontwikkeld. De methode richt zich op het verbeteren van kernkracht, flexibiliteit en houding. Pilates voor beginners richt zich op het leren van de basis en het synchroniseren van de ademhaling met de lichaamsbewegingen. Maar ook als je al Pilates-ervaring hebt, kun je prima bij ons terecht.

 

Onze pilateslessen vinden plaats in de yogastudio Improving You, nabij Leidsche Rijn en het centrum van Utrecht.

Inschrijfformulier

We bellen je graag om kennis te maken en een yoga proeftraining in te plannen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Vul je gegevens in

We bellen je graag om kennis te maken en een pilates proeftraining in te plannen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Yoga vs Pilates

 
Bij yoga concentreer je je op je buik en tijdens pilates adem je op een andere manier, omdat de oefeningen wat zwaarder zijn. Een ander verschil is dat pilates vaak wat intensiever is dan yoga door het verschil tussen de houdingen.
Hatha Yoga
Yin Yoga

Voordelen van Pilates

 
Pilates verbetert je lichaamshouding. De wervelkolom en het gehele lichaam wordt soepel en sterk. Het voorkomt en verhelpt blessures. Het vermindert stress doordat je geest zich focust op hoe het lichaam beweegt.

Pilates & Meditatie Leidsche Rijn / Utrecht

 

Meditatie draait om (mentale) stilte. Je laat je geest volledig tot rust komen en probeert uiteindelijk tot een andere staat van bewustzijn te komen.

Meditatie is simpel gezegd een oefening om je aandacht opzettelijk op iets te richten, vaak een bepaald object of in het algemeen iets eenvoudigs, zoals een woord of zin, een kaarsvlam of geometrische figuur, of het komen en gaan van je ademhaling.

Door te mediteren leer je je brein al z’n aandacht op 1 iets te richten. Dat kan bijvoorbeeld je ademhaling zijn, maar ook geluiden, emoties en gedachten lenen zich prima om je aandacht op te focussen. Door te mediteren, train je je aandacht.

Yogalessen Utrecht
Yogalessen

Mediteren kun je leren bij Improving Yoga

 

Door de meditatie heb je minder besef van tijd en ruimte en door de verandering van de hersengolven zet je alle processen aan in je lichaam die voor heling zorgen. Na acht weken elke dag gemediteerd te hebben, kun je goede effecten behalen en merk je duidelijk verschil in je lichaam, geest en energie.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat regelmatig mediteren de hersenstructuur verandert! Al na acht weken waren de hersenen van de proefpersonen van dit Zilveren Kruis onderzoek zodanig gewijzigd, dat dit zichtbaar was op een MRI-scan. De expert: “Zelfs 5 minuten per dag is al winst.” 

Nieuwsgierig geworden naar Pilates?

Kom langs voor een proeftraining!

Succesverhaal

Heel blij dat ik bij Improving You terecht ben gekomen. De sfeer is fantastisch net als de begeleiding. Samen stellen we persoonlijke doelen waarbij je telkens wordt uitgedaagd om een niveautje hoger te komen.

Chantal

Lid sinds 2020