Gado Gado, een perfect recept met kokosrijst

Benodigdheden

Categorie

Gado gado is bij Improving You absoluut één van onze favoriete gerechten. Maar wat is Gado gado nou eigenlijk?

Oorspronkelijk komt Gado gado uit Indonesië waar het nog steeds veel wordt gegeten. Niet alleen zit dit gerecht boordevol smaak het is ook heel gezond door alle verse groentes die er in zitten. Onderstaand hebben we ons favoriete recept toegevoegd.

Als kleine toevoeging willen we meegeven dat de ingrediënten voor Gado gado niet perse vast staan. Zo kun je zelf variëren met de groentes die jij lekker vindt. Wel is het belangrijk dat de groentes knapperig en dus beetgaar zijn. Daarom moet je ze kort koken of even roosteren in de oven. Ook zou je eventueel nog tofu of tempeh kunnen toevoegen, dit wordt vooral veel op Java zo gegeten. Wij hebben in onze variant gekozen voor een gekookt ei.

Eet smakelijk!

Gado gado recept 4 personen

Bloemkool roosjes 150 gram
spitskool 150 gram
sperziebonen 150 gram
tauge 150 gram
ei 2 stuks
zoete aardappel 150 gram
nootmuskaat

Kokosrijst

bastmatirijst 360 gram
kokosmelk 360 gram
water 250 gram
zout

Sate saus

Pindakaas 4 el
ketjap manis 2el
chilisaus 4el
sambal 2tl
kokosmelk 400ml
water 200ml

Verwarm de oven op 180 graden.

Snij de bloemkool in roosjes, de spitskool in repen, haal de zijkanten van de sperziebonen en halveer deze en snij de zoete aardappel in blokjes.

Neem een grote schaal. Doe aan één kant de zoete aardappel in een schaal en meng met wat olie en zout. Doe aan de andere kant de spitskool met wat olie, nootmuskaat en zout. Doe nu alles in de oven. Na 15 minuten zou alles gaar moeten zijn. Afhankelijk van de dikte van de spitskool is deze misschien eerder gaar. Check daarom na 10 minuten en indien nodig eerder uit de oven.

Kook ondertussen de eieren gaar en zet apart.

Doe alle ingrediënten voor de pindasaus bij elkaar in een pan en breng aan de kook. Zodra het begin te koken draai het vuur uit en zet apart.

Doe de rijst kokosmelk en water in de pan en breng aan de kook. Zet zodra het begint te koken het vuur op zijn zachts en doe de deksel op de pan. Laat nu koken totdat de rijst mooi gaar is.

Zet ondertussen een grote pan water op het vuur. Breng aan de kook. Voeg nu om de beurt de bloemkoolroosjes, sperziebonen en tauge toe. Kook alles enkele minuten tot dat de groenten gaar maar nog wel knapperig zijn.

Kook de bloemkool, sperziebonen en tauge kort tot dat deze beetgaar zijn.

Schep nu lekker jou bordje Gado gado op. Eventueel kun je de Gado gado serveren met Atjar, kroepoek en kort gebakken banaan.

Wil je naast gezond eten ook aan een gezond lichaam en gezonde geest werken? Neem even een kijkje bij Improving You en ontdek hoe onze persoonlijke aanpak het beste in jou naar boven haalt.

Nooit meer iets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van updates.

Gerelateerd